Home > Controleer uw dak op lekkage

Controleer uw dak op lekkage

Controleer op daklekkage

Het is nog niet iets waar u misschien aan wilt denken, maar de herfst doet over enkele weken alweer zijn intrede. De periode van veel regen en wind zit er weer aan te komen. Het is daarom verstandig om in de resterende zomerweken het dak te controleren op lekkage.

Daklekkage voorkomen

Lekkages aan het dak worden meestal pas opgemerkt wanneer het vocht daadwerkelijk door het dak de woning binnendringt. Er ontstaan vochtplekken in de muren en plafonds en het kwaad is dan al geschied. Juist daarom is het verstandig het dak regelmatig te controleren. U kunt bijvoorbeeld zelf jaarlijks de dakgoten, naadverbindingen en de dakbedekking controleren. Daarnaast is het verstandig om met enige regelmaat, bijvoorbeeld 1 keer in de 5 jaar of vaker bij een ouder dak, een dakdekker het dak te laten inspecteren. Het spreekt voor zich dat het, vooral bij oudere daken, verstandig is om het dak ook te controleren na een hevige storm.

Daklekkage repareren

Als er een daklekkage geconstateerd is moet er zo snel mogelijk een reparatie uitgevoerd worden om ergere schade te voorkomen. Bij spoedgevallen in de avond of weekend wordt er vaak in eerste instantie een noodvoorziening geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de schade in ieder geval niet groter wordt. Kort daarna wordt de reparatie uitgevoerd. Hierbij is het mogelijk om alleen het gedeelte van het dak te repareren waar de lekkage zich bevindt, of de hele dakbedekking te vernieuwen. In het geval van een daklekkage is het verstandig om de dakdekker direct het hele dak te laten inspecteren. Een lekkage komt soms namelijk van meerdere plekken tegelijk. Is dit het geval, dan kan de dakdekker deze plekken gelijk meenemen.

« Terug naar pagina overzicht